Hommahan alkaa näyttää siltä, että jonain päivänä alamme todella rakentamaan Nauru

Valitsimme taloamme rakentamaan miehen jonka halusimme alusta alkaen, mutta kilpailutimme toki tämänkin asian. T on rakentanut pääsuunnittelijamme piirtämiä taloja aiemminkin ja hänen tietonsa ja taitonsa ovat vertaa vailla. Toivottavasti projektimme kulku hänen kanssaan on helppoa ja soljuvaa... Kun kaksi vihreää innokasta rakentaa taloa, tarvitaan järkeä ja tietämystä roppakaupalla! Palaveerasimme T:n kanssa ja minulle tuli heti hyvä fiilis kun otti hoitaakseen esim. kiviainesten kilpailuttamisen.

Meillä kotona nämä rakennushommiin liittyvät työt jaetaan kristillisesti, eikä ehkä ihan perinteisesti naisten ja miesten hommiin. Se tekee jolla on aikaa... Ehkä jotain luonnollista jakaumaa kuitenkin tulee.

Tänään menen suunnittelemaan/pyytämään tarjousta keittiöstä (naisten homma???). Tämä on toinen kerta, olemme päättäneet kilpailuttaa kaiken ainakin kolmessa eri paikassa. En todellakaan ollut tajunnut millainen maailma tuolla keittiöpuolella aukeaakin. Pitääkö kaappien ovien olla ydinsodankin kestävää käsin hartsattua MDF:ää vaiko ei niin hyvin kosteutta/kolhuja kestävää laminoitua lastulevyä? Toivottavasti löydämme jonkun kultaisen keskitien. Keittiö on ajatuksissamme saanut jo muodon ja tyylin; korkeakiiltoista valkoista, vetimettömät ovet, alaosaan pääsääntöisesti laatikoita, yksi iso pesuallas ja astianpesukone sopivalle korkeudelle (sitä lapsiperheessä käytetään paljon), toimiva kierrätys-systeemi - nykyinen on surkea; kaksi ämpäriä vaunussa, joka putoaa varpaille kun laitan isoa määrää bio-jätettä taaempaan ämpäriin ym.

Keittiönkoneiden maailma on vielä minulle aika tuntematon ja siihen pitänee tutustua isän avustuksella; itsesulattava jääkaappi-pakastin, jääkaapin ovessa hiilihapotin, jääpalakone, höyryttävä kiertoilmauuni, integroitava kolme-korinen astianpesukone, induktiotaso... ekologisuus, hiljaisuus... loputon määrä euroja...

Rakennuslupapareiden saaminen kasaan on ollut meille haastavaa, energiatodistus puuttui, LVI-suunnitelma puttui ja yksi naapurikin on kateissa. Pääsuunnittelijamme A lähetti todistuksen ja ilokseni huomasimme talomme menevän A-luokkaan näillä laskelmilla! Toivottavasti se on valtti tulevaisuudessa jos joskus myymme talon. LVI-suunnitelma on tekeillä ja sen kadonneen naapurin saa hoitaa kunta.