Kuvittelin, että keittiösuunnittelut ja tarjousten kuulemiset olisivat pikkujuttu, mutta erehdyin. Aikaa kuluu ensimmäisellä kerralla 2-3 tuntia ideointiin (vaikka meillä aika selkeät suunnitelmat), seuraavalla kerralla ainakin tunti kuvien katsomiseen ja jos hyvä onni matkassa niin tarjous annetaan samalla, mutta usein kuvia vielä rukataan ja lopullinen tarjous sitten käydään kuuntelemassa kolmannella kerralla ja siihen taas uppoaa ainakin tunti, jopa kolme!!!

Näitä suunitelmia ja tarjouksia on meille pelkästään keittiön osalta tulossa viisi kappaletta, ja siis 6 tuntia on varattava aikaa per firma...keskimäärin 30 tuntia keittiöhommia, huoh! Aina ei olla saatu lapsia hoitoon ja on tullut testattua keittiöfirmojen palvelut lapsille (tässä kohtaa Puustelli menee johtoon minikeittiöllään sekä suurella myymälällään jonka kaappeihin voi kaikki kolme vuotiaat ryömiä piiloon...)

Mitään suunnitelmia emme ole saaneet kuvina, mehän voisimme käyttää niitä hyväksi ja ostaa keittiömme viereisestä halpafirmasta heidän suunnitelmansa mukaan... No tämän tiesimme jo etukäteen ja olemme tehneet hauskoja diilejä siitä, miten toinen keskittyy keittiön toiseen seinään ja toinen toiseen ja sitten heti suunnittelupalaverin jälkeen on niitä kaappeja muistista raapusteltu mm. Kasperin värityskirjaan autossa Nauru 

Hyvä puoli monen eri firman kilpailuttamisessa on tietenkin ensisijaisesti raha ja erilaiset ideat. Jo kolmen keittiösuunnitelman jälkeen on meille muovautunut hyvinkin tarkka kuva siitä, millainen tuo keittiö tulee olemaan.

Miksi me sitten jo tässä vaiheessa suunnittelemme keittiötä? No halusimme LVI-suunnitelmaan vesipisteiden paikat ja sähkärillekin suunnitelmaan osviittaa... Muutenhan meillä ei todellakaan ole kiire. Median mukaan omakotitalojen rakentaminen on hiipunut hurjasti ja tarvikkeiden hinnat tulevat alas hurjaa kyytiä! Ei siis ihme, että saamamme tarjoukset ovat voimassa 2 viikkoa ja miltei jokainen firma tarjoaa juuri nyt mahtavaa kauppaetua; saisimme esim. 300 eurolla pesutornin jos tekisimme kaupat heti, MUTTA kuka haluaa tänä päivänä pesukoneen joka ei ole energialuokituksiltaan, pesutulokseltaan ja linkoustulokseltaan A-luokkaa???? Nämä koneet eivät sitä ole, emmekä myöskään osta keittiötä nyt jotta saisimme Iittalan lasisarjan kaupanpäällisiksi... Eli siis tuotamme yrityksille pettymyksen ja odotamme keittiökauppojen kanssa ainakin kesään saakka.